15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıl dönümünde tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinliklere Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÜNSAL, ilçemiz Kaymakamı Sayın Yıldız BÜYÜKER, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile vatandaşlarımız katıldı.

Etkinlikler ilk olarak ilçe şehitliği ziyaret edilerek başladı. Daha sonra ilçemiz Şehit Ömer HALİSDEMİR Spor Kompleksinde demokrasi şehitlerimiz için 249 adet çınar ağacı dikimi gerçekleştirildi. Akabinde şehitlerimiz ve gazilerimizin yakınları ziyaret edildi.

15 Temmuz Cumartesi günü etkinlikleri ise ilçemiz Cumhuriyet Bulvarında vatandaşlarımızın yoğun katılım sağladığı Demokrasi yürüyüşü ile başladı. Demokrasi yürüyüşünün ardından ilçemiz Demokrasi Meydanında birlik ve beraberlik yemeği gerçekleştirildi. Etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile program devam etti.

Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÜNSAL Demokrasi Meydanını dolduran vatandaşlarımıza hitaben yaptığı konuşmada 3 tarafı denizlerle 4 tarafı hainlerle çevrili vatanımızı yüce Allah’ın verdiği iman gücüyle koruduğumuzu belirterek "ilçemizden canımız, abimiz, kardeşimiz Vedat BÜYÜKÖZTAŞ ve Yusuf ÇELİK; 15 Temmuz'da demokrasi mücadelesi yapmış ve şehadet şerbetini içerek bizlerin, ülkemizin ve bağımsızlığımızın bütünlüğü için canlarını vermişlerdir. Onları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Darbeyi durduran bu millet Çanakkale ruhunun canlı olduğunu ve içinde yaşadığını yedi düvele ilan ve ispat etti. Milli birliğimizin ilelebet hüküm sürmesi için alçaklara verilecek en güzel ders bugün burada olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi göstermektir. Çünkü düşmanın en büyük korkusu budur. Onlar isterler ki; ayrılıklara düşelim, tartışalım ve kavga edelim. Allah'ın izniyle bu oyuna gelmeyeceğiz. Halk iradesine yönelik yapılmış bu menfur darbe girişimi karşısında halkımızın destansı ayaklanışı göstermiştir ki özgürlüğüne ve iradesine kahramanca sahip çıkan halkımız, bu tür despot zorbaların hevesini kursaklarında bırakmışlardır. Bugün buraya gelen tüm vatandaşlarımıza da çok teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından şiir okunması, sinevizyon gösterilerinin ardından protokol tarafından hediyeler takdim edildi. Sela okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı konuşma led ekrandan canlı olarak izlendi. Sabah namazına kadar devam eden demokrasi nöbetinde ezan okunmasına müteakip program son buldu.