15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü  programları tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de etkinliklerle gerçekleştirildi.

Etkinliklere Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÜNSAL, ilçemiz Kaymakamı Sayın Sercan SAKARYA, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile vatandaşlarımız katıldı.

Etkinlikler ilk olarak ilçemiz ve köylerimiz şehitlikleri ziyaret edilerek başladı. Akabinde şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınları ziyaret edildi. Ardından ilçemiz Cumhuriyet Bulvarında vatandaşlarımızın yoğun katılım sağladığı Demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi. Demokrasi yürüyüşünün tamamlanmasıyla ilçemiz Demokrasi Meydanında birlik ve beraberlik yemeği gerçekleştirildi. Etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile program devam etti.

Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÜNSAL Demokrasi Meydanını dolduran vatandaşlarımıza hitaben yaptığı konuşmada "bundan 2 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi alçak ve çirkin bir kalkışma ile saldırıya uğradık. Hain darbe girişimi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “meydanlara inin” çağrısı üzerine ellerinde Türk Bayrağı, dillerinde dua, yüreklerinde iman güceyle vatanına sahip çıkmak için ilçemiz Demokrasi Meydanında toplanan vatandaşlarımız cesur bir duruş sergileyerek birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneğini vermiştir. Bu kara gecede Ankara’da yaşayan Sarıyahşi’li hemşehrilerimiz Yusuf ÇELİK ve Vedat BÜYÜKÖZTAŞ vatan haini darbecilere karşı direnirken şehit düşmüşlerdir. 15 Temmuz gecesi 2. Kurtuluş Savaşı veren milletimiz, göğsünü mermilere siper ederek ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen mihrakların ve pensilvanyanın uşağı hain fetöcülerin oyunlarını bozmuş ve darbe girişimi karşısında kararlı ve onurlu duruşuyla bir demokrasi destanı yazmıştır. Vatan, millet ve bayrak aşkıyla yola düşen ve başta kendi ilçemizden ebediyete uğurladığımız şehitlerimiz Mesut KILIÇ, Yasin ÖCAL, Ayhan DEMİREL, Yusuf ÇELİK ve Vedat BÜYÜKÖZTAŞ olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerinre ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından şiirlerin okunması, sinevizyon gösterilerinin sunulması ve protokol tarafından şehit yakınlarına hediyeler takdim edilmesi ile program devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma led ekrandan canlı olarak izlendi. Saat 00:13’ü gösterdiğinde tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de sela okunmasının ardından sabah namazına kadar devam eden Demokrasi Nöbetinde sabah ezanının okunmasına müteakip program son buldu.