Mevzi Sağanak
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Belediye Başkanımızın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. 18 Mart 1915 Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.