Açık

Belediye Başkanımızın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

"Yokluklar içinde bir milletin, vatan sevgisi ve birlik bilinciyle dönemin en güçlü devletlerine karşı tarihe altın harflerle yazdığı Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutlarken, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Önder Başkomutan ATATÜRK'ün, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözü Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığının en büyük kanıtıdır. Çanakkale Zaferi yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi Türk Milleti’nin bağımsızlığını korumak için dünyaya başkaldırdığı, esaret altında yaşayan tüm milletlere umut meşalesi yaktığı, vatan sevgisini tarihe işlediği bir destandır. Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulus’unun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur. Vatan topraklarını korumak için en güç şartlar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin sürekliliği konusundaki kararlılığımızın en büyük kanıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah Arkadaşları olmak üzere, dün olduğu gibi bugün de vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve gelecek nesilleri vatan sevgisiyle yetiştirmek uğruna yaşamlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."