Şehitler ve Gaziler İftar Programı

Aksaray Valiliği ve Sarıyahşi Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

İlçemiz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen iftar yemeğine Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İNCEÖZ, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir KARATAY, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi DEMİR, Sarıyahşi Kaymakamı Yıldız BÜYÜKER, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İftar öncesi Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ ve beraberindekiler şehit mezarlarını ziyaret etti. Daha sonra Belediye Başkanımız Fatih ÜNSAL ile birlikte tek tek vatandaşları gezen Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ ve İlknur İNCEÖZ, vatandaşlarla bir bir görüşerek hasbıhal etti. Ardından dualar edilerek okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı.

İftar programının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapan Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ ve AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İNCEÖZ programdan dolayı Belediye Başkanımız Fatih ÜNSAL’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÜNSAL ise konuşmasında, “11 ayın sultanı Ramazan ayında düzenlediğimiz bu yemeklerle birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyoruz. Dayanışmanın ve hoşgörünün arttığı bu ayda hep birlikte aynı sofrada olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemizi savunmak adına Sarıyahşi’mizde de 2 Demokrasi Şehidimiz vardır. Buradan da şehitlerimize tekrardan Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.