Belediye Başkanımız Fatih ÜNSAL'ın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin kahramanlık destanıdır. Canları ve kanlarıyla bizlere bu toprakları vatan yapan şühedanın Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadelesi ve inancının sembolüdür. Bu duygu ve düşünceleri destanlaştıran istiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete tercüman olmuştur. O zor zamanlarda umudunu ve inancını asla kaybetmeyen Mehmet Akif ERSOY, Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.